Cuvintele folosite in Headline au impact în căutarea/indexarea
Google. Azi mai mult decât oricând oamenii caută în internet informații despre
cei cu care vor să lucreze sau colaboreze.
De asemenea, Google va afișa contul tău de LinkedIn și în funcție de localitatea pe care o ai setată.
Fă un mic test: Într-o fereastră de privată de browser, caută-ți numele în Google. Dacă vrei să mergi și mai departe caută numele tau alături de numele orașului din care ești.
Ai avut o surpriză? Acum înțelegi o dată în plus de ce trebuie să ai un Headline bine structurat!
Gândește-te ce cuvinte folosesc cei care caută servicii sau produse ca cele pe care le furnizezi. Dacă ești profesionist într-o anumită nișă, află ce cuvinte folosesc cei care caută profesioniști ca tine.
De asemenea folosește cuvinte cheie, specifice, pe baza valorii pe care o poți genera.
De evitat:
· Nu folosi cuvinte sau fraze care îți plac cum sună sau sunt spectaculoase, dar care nu sunt folosite în căutări. De ex: “om de afaceri”, “succes”, etc.
· Schimbarea prea frecventă a cuvintelor cheie din profilul tău, pentru că va dura 2-3 săptămâni până se va indexa în Google.
De avut în vedere:
· Cuvintele cheie pot genera vizibilitate foarte bună în nișa pe care vrei să o atingi.
· Pe baza unui Headline bun, contul tău va apare în primele poziții la căutări.
· Analizează notificările care îți vor arăta cuvintele cheie pe baza a cărora contul tău a apărut în căutări.
Gândește contul tău de LinkedIn ca site-ul tău de
prezentare și vânzare. Ține cont că se pot face căutări în LinkedIn pe baza
cuvintelor cheie dar și pe baza localității.
Adaugă localitatea din care esti sau unde ai dori să profesezi / dezvolți afacerea pentru a fii mai ușor de găsit in căutările din LinkedIn.
v Setează link-ul pagii profesionale / de companie, în această secțiune (dacă ai una) pentru a putea crește și această pagină. De asemenea va da o greutate mai mare experienței tale profesionale.
Caută în câmpul de “company” numele paginii profesionale, alege pagina corectă pe baza logo-ului care apare și care va fi setat în profilul tău.
După ce ai salvat, verifică dacă te direcționează către pagina de companie (profesională) atunci când dai click pe logo.
v Media
Una din cele mai importante lucruri pe care le poți face e să adaugi video-uri, documente, prezentări, imagini și site-uri.
Adaugă cel puțin două tipuri de “media”, la fiecare poziție pe care ai ocupat-o, ținând cont de tipul acceptat și de dimensiunea maximă acceptată. În felul acesta secțiunea experiență va arăta mult mai mult profesionalism și experiență efectivă.
Poți pune link-uri de la blog-ul tău, din Youtube, proiectele tale sau la care ai participat și care sunt pe alte site-uri.
Adăugând link-ul de la site, se va popula automat cu imaginea din site. De asemenea se va prelua imaginea din Youtube, etc.
Titlul de la media adăugată poate fi editat, astfel încât să fie o descriere cât mai clară a documentului/prezentării/video-ului/etc. Acest titlu poate avea maxim 36 de caractere.
Descrierea, în care vei putea detalia, va putea fi in 500 de caractere, dar aici nu vei putea face spațierea în paragrafe.
Dacă ești propietarul unei afaceri e foarte indicat să adaugi aici link-ul către pagina „despre noi” a site-ul de prezentare a companiei.
Dacă nu ai site, poți adăuga link-ul către un articol din LinkedIn și care poate ține log de site.
Dacă te gândești la profilul tău de LinkedIn ca la site-ul
tău de prezentare, informațiile pe care le adaugi la această secțiune sunt
vitale.
Aceste informații sunt absolut necesare persoanelor care vor să comunice cu tine dar și în căutările legate de zona în care ești.
Marea majoritate a celor care setează aici link-uri de site, selectează din meniul drop down un titlu care se potrivește sau e cât mai apropiat (Personal, Company, Blog, RSS Feed, Portofolio).
Selectând astfel, va face ca la datele de contact să apară titlul selectat după link-ul (url-ul) setat.
Cu alte cuvinte, dacă ai selectat “Company” din meniul drop down, va apare “(Company Website)” in dreptul link-ul pe care l-ai urcat și va fi un link activ ce va direcționa către adresa de internet setată.
Secretul este să selectezi “Other” din meniul drop down, ceea ce îți va da posibilitatea să personalizezi titlul acestui link setat.
Îți sugerez să folosești un titlu de impact care să îndemne să se dea click pentru a vedea ce informații sunt pe aceste link-uri. Poți scrie acest titlu în maxim 29 de caractere cu tot cu spații.
Dacă schimbi destul de frecvent date în profilul tău sau în secțiunea de experiență, ai posibilitatea să optezi ca rețeaua ta de conexiuni să fie notificată de aceste modificări.
În funcție de cum utilizezi aceste schimbări te paote ajuta sau poate să îți facă deservicii. Ce vreau să spun cu asta, dacă faci schimbări frecvente în profilul tău poți opta ca rețeaua de conexiuni să nu fie notificată.
Activează acest buton când ai modificări major și care te pot ajuta să comunici relevant către conexiunile tale.
Lasă modificările majore la finalul setărilor și abia atunci activează butonul de notificare a rețelei de conexiuni.
În felul acesta vei avea un impact mult mai mare și mai relevat în rețeaua ta.
Secțiunea studii poate da o greutate foarte mare dacă nu ai
experiență in domeniul în care vrei să profesezi sau activezi.
Dacă ai participat la anumite proiecte, asta poate da relevanță și considerație pentru un client sau angajator. Folosește-te de acest avantaj pentru a motiva pe cei relevanți pentru tine.
Sunt trei puncte sub denumirea școlii care trebuie completate și care te pot ajuta foarte mult: „Diploma”; „Domeniul de Studiu” și „Nota”.
Vei putea selecta „Diploma”, cât și „Domeniul de Studiu” dintr-o listă pre-populată, similar cu câmpul „Instituție de învățământ”
Opțiunea de a introduce o „Nota” poate fi utilizată strategic pentru a evidenția rezultatele excepționale. Aceste trei câmpuri vor trebui să întărească expertizele dobândite și comunicate prin diploma obținută. Aici ai posibilitatea să arăți asta mult mai detaliat.
Pentru a încadra aceste informații pe o singură linie, va trebui să păstrezi numărul total de caractere pentru Diploma, Domeniu de studiu și Notă sub 79 de caractere.
Te invit să cauți și să setezi cea mai bună și relevantă variantă pentru tine.
Adaugă media relevante și care să întărească expertiza ta prin educația pe care ai parcurs-o.
Google caută și după imagini. Unul din secretele mele e să
denumesc fotografiile mele cu serviciile și produsele mele. În felul acesta
sunt mai ușor de găsit.
De exemplu denumesc fotografiile mele „Consultant pentru LinkedIn”.
Indexarea se va face în câteva săptămâni, așa că ai răbdare.
Ai posibilitatea să setezi cine îți poate vizualiza fotografia de profil.
Aici îți recomand cu foarte mare tărie să îți lași fotografia de profil pe modul public.
Tips-urile pentru această secțiune sunt destinate în primul
rând să îți ofere îndrumări pentru afișarea cât mai relevantă a abilităților, și
mai ales să crească valoarea afișării profilului tău prin aceste abilități
recunoscute și endorsate.
Secțiunea Abilități și recomandări rapide este, fără îndoială, una dintre cele mai controversate secțiuni din profilul de LinkedIn.
Există mai multe motive pentru care e considerată o secțiune nefolositoare sau controversată.
Adevărul e că oricine poate face o recomandare rapidă fără să cunoască cu adevărat abilitățile celeilalte persoane.
LinkedIn a îmbunătățit această secțiune prin afișarea profilului persoanelor care au făcut recomandarea, și prin clasificarea tipului de conexiune (industrie, sector de activitate și relevanță) pe care o aveți.
Pe lângă numărul de abilități și recomandări, LinkedIn va folosi 4 linii pentru clasificarea recomandărilor:
1. Recomandările pe care le-ai pinuit (le-ai făcut să apară primele 3).
2. Cunoștințe din sectorul de activitate
3. Aptitudini interpersonale
4. Alte aptitudini
Ia în considerare că un profil cu secțiunea de recomandări rapide setată și optimizată bine are următoarele caracteristici:
10% din conexiuni au recunoscut abilitățile de top.
Deci dacă ai 1.000 de conexiuni, ar trebui să ai 99+ la fiecare din cele trei abilități afișate primele în profil.
Dacă e sub 10%, nu e grav, poate că nu ai pus accent pe această optimizare și mai jos ai 3 strategii de creștere a numărului de recomandări rapide.
E ok să pune focus pe această secțiune dar e bine să nu consumăm foarte multă energie și timp, totuși. De considerat că ar trebui gândite ca abilități forte, abilități complementare și abilități de susținere (colaterale). Nu e necesar să completăm toate cele 50 de abilități disponibile în profil pentru că sunt șanse foarte mari să avem efectul invers celui așteptat.
Putem crea confuzie, iar cei care ne scanează profilul personal să nu mai înţeleagă nimic din aceste recomandări sau din potrivă să înțeleagă altceva decat ne dorim.
E foarte important ca primele trei abilități afișate să întărească titlul profilului tău.
Primele 3 abilități pe care le afișezi, sunt cele care iau cele mai multe recunoașteri, mai ales de la cei cu care lucrăm, suntem colegi, au încredere în noi sau ne plac, chiar dacă nu ne cunosc.
Abilitățile de pe rândul “Cunoștințe din sectorul de activitate” sunt bune, abilitățile din rândul alte aptitudini, nu sunt bune.
Atunci când vrem să recunoaștem o anumită abilitate a unei conexiuni, avem posibilitatea să o recomandăm ca fiind „Bun(ă)”, „Foarte bun(ă)”, „Foarte priceput(ă)”.
Apoi va trebui să selectăm tipul de relație pe care o avem cu acea persoană. Răspunsul este anonim și nu va fi transmis persoanei pe care o recomandăm sau altor utilizatori de LinkedIn.
În funcție de nivelul de competență ales („Bun(ă)”, „Foarte bun(ă)”, „Foarte priceput(ă)”), LinkedIn va clasifica acea abilitate recunoscută.
3 tips-uri pentru a folosi cat mai adecvat recomandările rapide pentru conexiunile tale:
1. Începe cu persoanele pe care le cunoști sau ai lucrat in aceeași companie sau organizație. Aceste persoane vor avea tendința la rândul lor să îți recunoască abilitățile ca „Foarte priceput(ă)”.
2. Începe să recunoști abilitățile celorlalţi la care ești bun/ă. În felul acesta va fi scoate în evidență abilitățile celeilalte persoane dar va fi și un link către profilul tău din acea abilitate crescută și în felul acesta va crește și valoarea abilităților tale pe acel domeniu.
3. Recunoaște cele 3 abilități principale din profilul persoanei, apoi ar fi bine să mai dai click și să o mai endorsezi pentru încă 3-5 abilități. Așa sunt șanse foarte mari să intervină sentimentul de reciprocitate și să primești endorsări de la acea persoană și chiar un mulțumesc.
LinkedIn trimite mesaje persoanelor care primesc recomandări rapide, în secțiunea de notificări, afișând în această notificare și un buton „mulțumiți”.
Dacă ți-ai optimizat abilitățile, așa cum am explicat mai sus, ai șanse foarte mari să îți crești numărul recomandărilor pe care le primești
Setate în ordinea corectă, vor avea o logică mai bună pentru cei care îți vizualizează profilul și vor fi încurajați, sa dea click și să îți ofere recomandări rapide.
O altă modalitate de a-ți crește numărul de recomandări rapide este să răspunzi imediat la mesajul de mulțumire pe care îl primești după ce ai facut o recomandare persoanei respective.
Cere mereu reciprocitate!
Pregătește-ți în prealabil un script cu un mesaj pe care să-l folosești și care îți va crește numărul de recomandări rapide pe care le vei primi.
Poți descărca versiunea mea de aici.
Pentru a crește
procentul de răspuns la cererile de recomandari scrise, unul din secrete e să
trimitem înainte un mesaj pentru acordul de recomandare.
În plus faţă de setarile
și optimizarea din celelalte sectiuni ale profilului această secțiune te poate
ajuta cu adevarat pentru SEO. Cu cât mai des apar cuvinte cheie specifice pe
pagina de profil, cu atât mai mult vei urca în clasamentul din căutări.
Aici o dată în plus poți crește SEO-ul profilului pe baa cuvintelor cheie.
Secțiunea Despre (About)
Datele de contact
Experiența profesională
Studiile
Licențe și certificări
Aptitudini și recomandări rapide
Recomandări scrise
Realizări
Secțiunea Interese
Tips-uri și secrete
Un program Your Virtual LinkedIn Coach
Copyright YVLC 2020