fbpx

Setarea și Optimizarea Profilului Personal de LinkedIn!

Lecția nr. 3 - Secțiunea Despre (About)

[membership level='Setare si Optimizare Profil Personal']

Neapărat să ai această secțiune completată!

Aici ai oportunitatea de a te vinde efectiv, de a arata celor care citesc profilul tău de LinkedIn, care sunt serviciile și / sau produsele pe care le poți furniza. Fructifică această oportunitate fantastică!

Dacă ești profesionist gândește această secțiune ca și când ai povesti unui potențial angajator despre abilitățile, experiența și expertiza ta.

Dacă ești antreprenor, e clar că îți dorești ca foarte multe persoane să afle de afacerea ta, de unicitatea și valoarea pe care o oferi pieței căreia te adresezi.

Scrie această secțiune la persoana întâi, cât mai personal. Imaginează-ți că ai in față cel mai bun client sau angajator și îi vorbești despre tine și / sau afacerea ta.    

Totuși comunicarea într-un ton rezonabil, nu te supra estima. Sunt utilizatori de LinkedIn care vor să impresioneze audiența și folosesc aici cuvinte pompoase sau scriu realizări supraestimate și obțin contrariul, îndepărtează pe cei care ar putea fi interesați de ceea ce ai de oferit.

Ai posibilitatea să expui rezultatele, expertiza și competențele in secțiunile următoare a profiluluii tău, așa că nu începe direct cu asta. De reținut: “Oamenilor nu le pasă ce știi, până când nu văd că îți pasă”.

Secțiunea “Despre” e ca un salut prietenos și o comunicare pentru a arăta disponibilitatea!

Folosește paragrafe scurte, secțiuni distincte pentru fiecare din ideile comunicate. Păstrează în minte că 70% din traficul pe internet se face de pe telefon sau tabletă. Ajută pe cei care citesc contul tău să poată urmări ideile foarte ușor. Un paragraf foarte lung sporește șansele de abandon înainte de a citi și primul rând.

Dacă pentru mare parte din contul tău de LinkedIn, vei munci o singură dată să-l setezi, această secțiune, e o secțiune pe care o vei revizui la intervale de timp, în funcție de evoluția ta și a valorii pe care o oferi.

E normal să se întâmple asta pentru că vei avansa în carieră, îți vei dezvolta afacerea sau rafina și îmbunătății serviciile iar creșterea va trebui să fie comunicată.

Formula pe care o folosesc și care te poate ajuta este: 

De ce fac ceea ce fac?
Cum pot ajuta?
Ofer o resursă gratuită!
Pe cine pot ajuta?
Cum poți comunica cu mine?

E o formula simplă în 5 pași pe care o poate folosi oricine să-și seteze și optimizeze corect secțiunea „Despre”, fie că este proprietar de afacere, profesionist, sau freelancer.

Și încă ceva, nu te teme să îți expui personalitatea, oamenii vor să comunice cu oamenii nu cu roboți!

Așa că te rog, nu scrie secțiunea despre, care e o secțiune despre tine, la persoana a 3 a, se poate percepe ca aroganță sau distanțare, etc.

Hai că poți, descarcă caietul de lucru și începe să lucrezi la această secțiune de azi. Nu trebuie să îți reușească bine din prima, nici mie nu mi-a reușit imediat 😊

Sinteza lecției: 

Aici ai oportunitatea de a arata celor care citesc profilul de LinkedIn, care sunt serviciile și / sau produsele pe care le poți furniza.  
Scrie această secțiune la persoana întâi, cât mai personal.  
De reținut: “Oamenilor nu le pasă ce știi, până când nu văd că îți pasă”.  

Lecțiile Cursului

Lecția nr. 1 

Imaginea de profil și de fundal 

Lecția nr. 3 

Secțiunea Despre (About)

Lecția nr. 4

Datele de contact 

Lecția nr. 5

Experiența profesională

Lecția nr. 6 

Studiile 

Lecția nr. 7

Licențe și certificări 

Lecția nr. 8 

Aptitudini și recomandări rapide

Lecția nr. 9 

Recomandări scrise

Lecția nr. 10 

Realizări

Lecția nr. 11 

Secțiunea Interese

Lecția nr. 12 

Tips-uri și secrete

[/membership]

Un program Your Virtual LinkedIn Coach

Copyright YVLC 2020